Neler oluyor bize?



   Etrafındaki insanlara bir bak.Hangisi mutlu?Hangisi huzurlu?

   Herkes fazlasıyla düşünceli.Herkes fazlasıyla dertli.Bugün yarım saat boyunca durakta araba bekledim.Kulaklığım kulağımda.Şarkı sözlerine odaklanmışken dikkatimi önümden geçip giden,hep bir yerlere yetişme çabası içerisindeki o insanlar çekti.Etrafına bile bakmıyordu bazısı.Sadece kendi adımlarını izliyordu.Kimisi dinlediği şarkıya odaklanmıştı.Kimisi ise gireceği dersi düşünüyordu belki bilmiyorum.Yan yana yürüyen,hararetli bir şekilde bir şeyler anlatan o kadar çok insan geçti ki önümden.Ne dediğini duymuyorsunuz ama görüyorsunuz.

  Araba içinde oturan insanlar deseniz çoktan transa geçmiş oluyorlar.Bakıyorlar ama görmüyorlar.Hepsi o kadar dalgın görünüyor ki...Sanırsınız 20 yaşındaki gencin üzerinde o kadar ağır yükler var ki 60 yaşında beli bükülmüş amca misali...

   İnsanlarda artık hayat enerjisi yok.Ne yaşıyoruz neler görüyoruz bilmiyorum ama şimdiden bu kadar yorduysa hayat bizi,ileriyi düşünemiyorum bile.İstek denen şey kalmamış.Mutlu olmak o kadar büyüyor ki gözümüzde.Bize kolay gelen mutsuz,isteksiz,yorgun,uykulu olmak..

  90'larda doğanların en büyük sorunu olacak gibi duruyor.Hepimiz depresif insanlar olduk çıktık.Sonumuz hayırlı olur umarım.



 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

26.05.2014

Geceye not

6.3.17