Geçmiş gibi gelecek

   31 Aralık 2014. Bir yılın bitişi,yeni bir yılın başlangıcı.

   Geçen sene bugün yepyeni kararlar almış biri vardı karşımda.Üniversiteye alışmaya çalışan,bir anda değişen ortamına ayak uydurmakta zorlanan,ailesinin değerini fark eden ve her şeyin bir sonu olduğunu anlamaya başlayan biri..

  
   Neler kazandırdı,neler kaybettirdi diye dönüp bakınca arkama;farkında olmadan ne çok şey öğrendiğimi görüyorum bu süre zarfında.

  Yalnızlığımdan yakınıyordum son zamanlarda.Yalnızlık sadece bir seçimmiş oysa.Aslında hiçbirimiz yalnız değildik sadece bunu istiyorduk belki de.Gidenler için ağlamanın onları geri getirmediğini gördük.Olmayacak insanlarla,olmayacak hayaller kurduk,yara alacağımızı bile bile..Sonuçlar çıkarıp,ders almak yerine aynı hataları tekrarlamakla kaldık sadece.İlk dersimiz buydu galiba.


  Seçimlerimizin bizi zirveye çıkardığı gibi,nasıl dibe çektiğini gördük.Pes ettik,hırs yaptık veya her şeyi bıraktık.Kendimizi güçsüz hissettiğimiz o zamanlarda bize elini uzatan insanlara bağlandık.Onları dost bildik.Ve en çok o zaman anladık bir dostun gerekliliğini.Üzüntünüzü azaltan,sevincinizi çoğaltan insanların önemiydi ikinci dersimiz.


  Kendi sınırlarımızı fark ettik çoğumuz, geride kalan bu yılda.Anladık ki aslında içimizde yatan, o görünmezliği ortaya çıkarmaktan geçiyormuş her şey.Başarının tadını,başarısızlığın üzüntüsünü fazlasıyla yaşadık.Önemli olan vazgeçmemekti onu anladık.


  Ve sevginin sonsuz bir denizden farksız olduğunu öğrettiler girdiğim ortamlarda,tanıştığım insanlar.Yaşayan birini sevmek kolaydı bizim için.Onlar şuan olmayan birine duydukları hiç eksilmeyen sevgileriyle etkilediler beni.Her şeyi çözecek bir güçtü sevgi.


  İyisiyle kötüsüyle biten bir yılın arkasından,yine öyle bir yıl gelecek.Bazı şeyleri engelleyemiyoruz fakat geciktirmek bizim elimizde.O yüzden bu yıl daha çok SEVİN,İSTEYİN,İNANIN ve VAZGEÇMEYİN.Hayallerinizin,sağlığınızın ve mutluluğun peşini bırakmadığı bir yıl olması dileğiyle...

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

6.3.17

26.05.2014

Mutlak güvene dikkat